Novosti 2010
Novosti 2009
Novosti 2008
Novosti 2007
Novosti 2006
Novosti 2005
Novosti 2004
Novosti 2003
Novosti 2002
Novosti 2001
Novosti 2000
Ostale novosti
 
Ishrana kod boelsti:
AIDS
Diabetes
Dizinterija
Oboljenje jetre
Enterokolitis
Meningitis
Salmonela
Ulcerokolitis
Uroinfekt


| Home | Bolesti | Dijagnostika | Lijekovi | Radovi | Novosti | Forum | Linkovi |


09.01.2012.
Promocija knjige „Šta vidiš kada me vidiš“ autora Vehbije Peksina

.Vehbija Peksin promocija knjige

Promocija knjige „Šta vidiš kada me vidiš“ autora Vehbije Peksina, dipl. Višeg fizioterapeuta i terapeuta Metode Rosen, održana je 9. januara 2012. godine u hotelu Hollywood na Ilidži. Recenzenti knjige su prof. dr. Lidija Pehar i doc. dr. Mirsad Muftić, a promociju je uspješno moderirala glumica Nela Đenisijević.

Izvod iz recenzije dr. Lidije Pehar : "Ovaj rukopis nema pretenziju biti naučno djelo, ali svakako u struci kojom se Vehbija bavi, izaziva pozornost i znatiželju. Između korica se nalazi raznolik, zanimljiv i nadasve koristan sadržaj s akcentom na mogućnosti i ograničenja terapeutskih tehnika te velikom značaju pristupa pacijentu  u terapiji. Metoda koju predstavlja i o kojoj piše autor, dodiruje veoma osjetljiva polja, npr. emocije, nerazrješeni konflikti, boli, tragove povreda, odnosno tijelo i um. Ova knjiga ima "dušu". Primjeri pacijenata su brižljivo birani i govore sami za sebe pa i autobiografski primjer samog autora. On pristaje da se razotkrije do kraja kako bi pomogao drugima.

Nužno je dati dovoljno vremena da osoba kaže što hoće jer je proces ekpresije  individualan: treba slušati, imati strpljenja, informirati o napetoj regiji, pomoći i opet čekati.

Autor naglašava:"Izgubljeno samopouzdanje često uzrokuje loše držanje tijela, loš balans, smanjen osjećaj duhovnih vrijednosti kao i smanjen osjećaj postojanja sebe samog u vlastitom tijelu. Komunikacija govora tijelom ne funkcionira, a ponašanje odudara od uobičajenog. Svatko od nas teži sretnom, uravnoteženom i ispunjenom životu. Takav život bi značio za svakoga nešto drugo a za mene bi značio prvenstveno mir u duši i lično zadovoljstvo. Ovi procesi su ponekad brzi, a ponekad vrlo spori, ali je u svakom slučaju vrlo važno da ih naše tijelo registrira." «

  

 

 


BOSNALIJEKU URUČENA OKOLINSKA DOZVOLA

BiH DOBIJA AGENCIJU ZA LIJEKOVE

INFARKT MIOKORDA

PRETRAŽIVANJE
HealthBosnia.com - ima autorska prava na ovu stranu. Svako objavljivanje teksta ili dijelova ovog teksta je moguće samo uz saglasnost HealthBosnia.com
© 1999-2012, by HealthBosnia.com, ALL RIGHTS RESERVED. E-mail i kontakt