Novosti 2008

Uroinfekt

24-26.04.2009.
Eko- fest

Dani eko ishrane održani su u Sarajevu od 24.- 26. aprila 2009. Ova manifestacija okupila je mnogobrojne proizvođače ekoliški čiste, zdrave hrane, meda, ljekovitog bilja i ljekovitih pripravaka. Cilj organizatora bio je okupiti proizvođače i konzumente na jednom mjestu te podići nivo svijesti građana o važnosti ekološki čistih proizvoda u svakodnevnoj ishrani. Današnji trend življenja pospješuje pojavu brojnih oboljenja čiji je glavni uzrok nezdrav način ishrane. U nastojanju proizvođača da ostvari što veću proizvodnju, a samim tim i profit, nerijetko se poseže za masovnom upotrebom herbicida i pesticida. Dodamo li tome konzervans i genetski modificiranu hranu, dobijamo ubojitu kombinaciju za naš organizam. Zbog svega navedenog, proizvodnja zdrave hrane dobija sve veći značaj. U razvijenim zemljama postoje posebni poticaji za proizvođače zdrave hrane, kao i specijalizirane prodavnice za sve one koji su svjesni poslijedica konzumiranja nezdrave hrane i proizvoda. Tom svjetskom trendu bismo se trebsli i mi priključiti, tim više zbog evidentiranog velikog broja malignih i hroničnih oboljenja kod nas.

Heljda eko godinama nas raduje organskim proizvodima od heljde. Tako je bilo i ovoga puta. Pred štandom ovog proizvođača organski uzgojene heljde i ljekovitog bilja bila je uobičajena gužva. Na štandu su pravljeni palačinci od heljdinog brašna, čiji je okus oduševio brojne konzumente.
Pčelica Medina d.o.o. prezentirala je svoj bogati program kvalitetnog meda i proizvoda od meda.
Jukan je firma koja se bavi proizvodnjom organske hrane. Svoje proizvode prezentirali su na štandu.
Domaći proizvodi iz Goražda.
Curokotovo ulje sa plantaže u Hercegovini, prvi je ovakav proizvod u BiH.
Organski proizvedena hrana iz Rudog.

BOSNALIJEKU URUČENA OKOLINSKA DOZVOLA

BiH DOBIJA AGENCIJU ZA LIJEKOVE

INFARKT MIOKORDA

PRETRAŽIVANJE