Novosti 2007
Novosti 2006
Novosti 2005
Novosti 2004
Novosti 2003
Novosti 2002
Novosti 2001
Novosti 2000
Ostale novosti
 
Probavni organi
 
Oboljenja :
 
GERB
Ulcus
 
Lijekovi bez recepta:
Magalox
 
Lijekovi :
Ranitibos tablete
Ranitibos injekcije
 
Pantor-pantoprazol
 
Ulcosan-omeprazol
 
| Home | Bolesti | Dijagnostika | Lijekovi | Radovi | Novosti | Forum | Linkovi |


01.02.2008.
Probavne tegobe, žgaravica, nadutost, bol i pečenje iza grudne kosti, podrigivanje, mučnina i ostale tegobe želuca


Prvi na bh. tržištu
RANIBOS 75 - RJEŠENJE ZA ŽELUČANE TEGOBE
Djeluje brzo i tokom perioda od 12 sati

Savremeni način života umnogome doprinosi nastanku želučanih tegoba poput žgaravice, nadutosti, bola i pečenja iza grudne kosti, kiselog podrigivanja, mučnine itd.
Ranibos 75 je namijenjen onima koji jednom tabletom žele brzo i sigurno otkloniti ili spriječiti želučane tegobe. Ranibos 75 smanjuje prekomjerno lučenje želučane kiseline, te se stoga koristi za sprečavanje i uklanjanje žgaravice i drugih simptoma loše probave. Ranibos 75 sadrži 75 mg ranitidina i prvi je na bh. tržištu proizvod te vrste. U svijetu je sigurna primjena ove vrste proizvoda u samoliječenju žgaravice i želučanih tegoba dokazana već dugi niz godina.
Ranibos 75 brzo uklanja i djelotvorno sprečava pojavu žgaravice i želučanih tegoba tokom perioda od 12 sati. Ranibos 75 se uzima po potrebi, prije ili poslije jela, a primijenjen pred odlazak na spavanje sprečava pojavu žgaravice i želučanih tegoba tokom cijele noći. Može se primjenjivati sam ali i u kombinaciji sa Magalox-om, proizvodom koji nakon primjene neutrališe već nastalu želučanu kiselinu, dok Ranibos 75 počinje djelovati nakon otprilike pola sata i tokom 12 sati sprečava prekomjerno lučenje želučane kiseline.

Ranibos 75 se u pakovanju od 30 filmom obloženih tableta može nabaviti u svim apotekama bez ljekarskog recepta.

Jedna tableta Ranibos-a 75 već u toku pola sata od primjene uklanja i djelotvorno tokom perioda od 12 sati sprečava pojavu žgaravice i želučanih tegoba kao što su bol, pečenje, osjećaj nelagode i mučnine u želucu, nadutost, osjećaj pretrpanosti itd.

Ranibos 75 brzo uklanja žgaravicu.
Brzo i efikasno uklanja i sprečava nastanak želučanih tegoba.

Neredovna ishrana, preobilni i začinjeni obroci posebno u večernjim satima, svakodnevne stresne situacije, alkohol, kafa i duhan umnogome mogu uzrokovati želučane tegobe od kojih pati veliki dio populacije bh.građana, odraslih pa i mlađe populacije.

Idealno rješenje za one koji jednom tabletom žele brzo otkloniti ili spriječiti želučane tegobe je Ranibos 75. Ranibos 75 su filmom obložene tablete koje sadrže 75 mg ranitidina i sa sigurnošću se primjenjuju za brzo otklanjanje želučanih tegoba obzirom da je sigurnost i efikasnost primjene ove vrste proizvoda u svijetu dokazana već dugi niz godina. Ranibos 75 se primjenjuje po potrebi, prije ili poslije jela. Primijenjen prije odlaska na spavanje sprečava nastanak žgaravice i želučanih tegoba tokom cijele noći. Može se primijenjivati sam ali i u kombinaciji sa Magalox-om koji nakon primjene neutrališe već nastalu želučanu kiselinu, dok Ranibos 75 počinje djelovati nakon otprilike pola sata i tokom 12 sati sprečava prekomjerno lučenje želučane kiseline.Ranibos 75 u pakovanju od 30 filmtableta se može nabaviti u svim apotekama bez ljekarskog recepta.
.

Ranibos 75 za dan i noć bez želučanih tegoba.

Želučane tegobe kod velikog dijela bh. građana, odraslih pa i mlađe populacije, narušavaju kvalitet svakodnevnog života. Loše prehrambene navike u smislu neredovne prehrane ili prejedanja, konzumiranje masne, začinjene, kisele ili ljute hrane, ali i prekomjerni stres, uzbuđenje, ljutnja, zabrinutost, pušenje i konzumiranje alkohola su faktori koji mogu poremetiti ravnotežu u izlučivanju kiseline u želucu. Kao posljedica prekomjernog lučenja želučane kiseline nastaje žgaravica i druge tegobe loše probave kao što su: bol ili nelagoda u području želuca, osjećaj pečenja iza grudne kosti, kiselo podrigivanje, nadutost ili osjećaj pretrpanosti i težine u želucu, mučnina itd.Ranibos 75 je namijenjen onima koji jednom tabletom žele brzo i efikasno otkloniti želučane tegobe. Ranibos 75 smanjuje prekomjerno lučenje želučane kiseline, te stoga ne samo da brzo otklanja već i tokom perioda od 12 sati sprečava nastanak želučanih tegoba. Ranibos 75 sadrži 75 mg ranitidina čija je sigurnost i efikasnost u samoliječenju u svijetu dokazana već dugi niz godina. Ranibos 75 je prvi na bh. tržištu proizvod ove vrste. Može se primjenjivati po potrebi, prije ili poslije jela, ali i neposredno pred odlazak na spavanje jer sprečava nastanak žgaravice i želučanih tegoba tokom cijele noći. Ranibos 75 se
može nabaviti u svim apotekama bez ljekarskog recepta u pakovanju od 30 filmtableta.
 

 
 
 
    Kemikalije
 

 

RANIBOS tablete

RANIBOS injekcije

 

PRETRAŽIVANJE
HealthBosnia.com - ima autorska prava na ovu stranu. Svako objavljivanje teksta ili dijelova ovog teksta je moguće samo uz saglasnost HealthBosnia.com
© 1999-2008, by HealthBosnia.com, ALL RIGHTS RESERVED. E-mail i kontakt