| Home | Bolesti | Dijagnostika | Lijekovi | Radovi | Novosti | Linkovi |


Prijatelj projekta

ROYAL JELLY 200

sastav
mehanizam djelovanja
farmakokinetika
indikacije
doziranje
kontraindikacije
neželjena dejstva
interakcije se drugim lijecima
uticaj na laboratorijske teste
savjeti pacijentu
SASTAV:
1 kapsula sadrži: Matične mliječi 200 mg (što odgovara 68 mg liofilizirane matične mliječi).

Karakteristike

Matičnu mliječ proizvode pčele radilice, koristeći cvijetni prah i med, izdvajajući punovrijedne sastojke svojih pljuvačnih žlijezda i stvarajući izvanredan spoj hranjivih tvari namijenjenih prehrani pčele matice. Matična mliječ je vrhunski koncentrat biološki aktivnih sastojaka bitnih za pravilno funkcionisanje organizma. Bogatstvo vitamina (A, B-kompleks, C, D i E), minerala (kalcij, bakar, željezo, fosfor, kalij, silicij i sumpor), proteina, esencijalnih aminokiselina, neza-sićenih masnih kiselina i enzima, zaista opravdava njen opštepoznati epitet: matična mliječ - eliksir zdravlja i vitalnosti. U sastav matične mliječi ulaze i acetilholin koji je odgovoran za prijenos nervnih podražaja između pojedinih ćelija, gamaglobulin koji izrazito jača imunitet (prirodna otpornost organizma prema različitim infekcijama i oboljenjima) i potiče rad žlijezda s unutarnjim lučenjem, i kolagen koji potpomaže u održavanju mladalačkog izgleda kože. Matična mliječ se smatra najbogatijim prirodnim izvorom vitamina B6 i pantotenske kiseline (vitamina B5) koji imaju veoma važnu ulogu u metabolizmu masti i ugljikohidrata. Matična mliječ je najvrijedniji pčelinji proizvod i smatra se idealnim dodatkom standardne prehrane, dijetalne prehrane, prehrane sportista, kao i standardne terapije određenih patoloških stanja organizma.

Doziranje:
Odrasli: 1 do 2 kapsule na dan. Djeca: 1 kapsula na dan.
Pažnja!
Obzirom da matična mliječ nastaje iz mješavine cvjetnog praha, meda i sekreta pljuvačnih žlijezda pčela, osobe koje pate od alergije na polen trebaju oprezno koristiti ovaj preparat. Ukoliko se uoče bilo kakvi znaci koji upućuju na pojavu alergije, treba odmah prestati s primjenom preparata.

Čuvanje
čuvanje
Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Držati van dohvata djece!

Način izdavanja lijeka

Lijek se može izdavati bez ljekarskog recepta.

Pakovanje
Kutija s 24 kapsule

Upozorenje: sadržaji su isključivo informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti ljekarske savjete i upute ! HealthBosnia.com - ima autorska prava na ovu stranu. Svako objavljivanje teksta ili dijelova ovog teksta je moguće samo uz saglasnost HealthBosnia.com © 1999-2008, by HealthBosnia.com ALL RIGHTS RESERVED. E-mail i kontakt